Fotballsesongen 2016 er endelig her!

Grenland betrakter seg selv som en skikkelig fotballmenighet, og derfor er det naturlig å satse stort mot fotballsesongen 2016. Vi har av den grunn satt oss høye, men oppnåelige mål for årets Oslofjordliga.

Endelig er det tid for fotballsesongen 2016. Dette er noe 210 fotballspillere fra Grasmyr sportsklubb har sett fram til i flere måneder. Her har det likevel vært jevnlig med fotballtreninger selv om det ikke har vært sesong.

Grasmyr sportsklubb har 210 spillere fordelt på fire forskjellige aldersgrupper:

 2-4 klasse, 5-7 klasse, 8-10- klasse og alder 17-23, som deretter er delt inn i gutter og jenter.

Her er noen av lagene:

Vi kan av den grunn si at ukentlige fotballtreninger er en del av timeplanen til svært mange av Grenlands barn og unge. Vi er altså godt rustet til å få bra resultater i ligaen.  

Målet for Grasmyr Sportsklubb for årets Oslofjordliga er å få minst et guttelag og et jentelag til sluttspill. Dette ser vi på som et realistisk mål og skal satse stort på dette. Derfor passer det bra at Grasmyr Sportsklubb har satt i gang en rekke tiltak for å oppnå dette.

Slike tiltak dreier seg om å få flere trenere per lag, sette opp lagene allerede fra starten av sesongen for å bli mer samspilte osv.

Et annet tiltak vi gjorde, var at ved fjorårets sesongslutt møttes lagene med trenerne for å evaluere prestasjonene i sesongen. Hvorfor gikk det ikke helt som de ønsket, og hva måtte gjøres for at de skulle bli bedre?

Resultatet av disse evalueringene endte opp i en kontrakt per lag som hver lagspiller måtte skrive under på sammen med trenerne. Noen av punktene som var listet opp på slike kontrakter kunne dreie seg om å møte presist opp på treninger, gi 100 % innsats på treninger og kamper og å gi positive og konstruktive tilbakemeldinger til medspillere bl.a.

G16 laget:

En slik kontrakt ble laget på Kick-off til J-16, torsdag 31.03. Her ble jentene inspirert og motivert til å sette inn en skikkelig innsats i årets liga. På kick-offen fikk jentene sammen med trenerne være med på å lage kontrakten, før de forpliktet seg til avtalen med underskrifter. Det ble også diskutert hvilke taktikker de ville gå for i årets sesong, i tillegg til andre viktige temaer.

Trenerne for J16: Ina Bråthen, Aline Nilsen og Anne Mette Olstad

Taktikker planegges...

Hver kontrakt måtte underskrives av alle trenerne i tillegg til lagspillere.

Dette måtte feires med Champagne!

 

Det er sikkert mange tanker og planer som surrer i hodet på en fotballtrener like ved sesongstart. Vi huket derfor tak i Oda Knutsen, som er en av trenerne for J13-laget ved Grasmyr Sportsklubb, og fikk stilt henne noen spørsmål.

Hvilke mål har dere for J13 i sesongen 2016?

Målet vi har for J13 denne sesongen er at de skal komme til sluttspillet i Oslofjordligaen. Likeså viktig som det, er at laget har en god lagånd. Vi ønsker at det skal være en god stemning på treninger og kamper, det skal ikke være noen ekle kommentarer eller sure miner mellom jentene for eksempel.  Alle skal ha det gøy når vi kommer sammen og spiller fotball.

Hva er viktig for dere som trenere å fokusere på for å oppnå dette?

Vi trenere skal være godt forberedt til alle treningene, og skal komme med en positiv innstilling, klare for å gi en skikkelig innsats. Det er viktig for oss at vi skal motivere jentene, og da er det vel så viktig å gi konstruktiv kritikk for at de skal bli bedre, som det er å gi ros for gode prestasjoner.

En utfordring denne sesongen er å få absolutt alle på laget til å syntes det er gøy å spille fotball, og til å brenne for at vi skal gjøre det bra i ligaen. Det er også veldig viktig for oss at det ikke er noen enkeltindivider som opplever å føle seg utenfor eller liknende, men at alle får oppleve å være en del av et samhold.

Når det kommer til selve fotballen, ønsker vi å øve mer på teknikk. Da vil vi spesielt fokusere på å få god skuddteknikk, og fine pasninger i spillet.  I tillegg skal vi spille masse sammen slik at det blir et godt samarbeid innad i laget.

Noen mimringer fra tidligere sesonger: